Trainingen
 
 
 

Bij DGLA kun je twee keer per week trainen, op je eigen niveau. Je krijgt een uitgebalanceerde looptraining van gediplomeerde trainers die jou graag een stapje verder helpen. In de trainingen verbeter je je looptechniek, je bouwt kracht en uithoudingsvermogen op en je ontwikkelt tempogevoel.

Opbouw
Iedere training begint om 19.00 uur met een warming-up. We maken de spieren warm en doen spierversterkende oefeningen. Vanaf 19.45 uur start het loopprogramma. Dit programma varieert per training. Op woensdag lopen we gemiddeld vijf à zes kilometer met de nadruk op tempo en techniek. Op vrijdag ligt de nadruk op korte afstanden maar er kunnen ook de nodige meters gemaakt worden. Daarnaast worden regelmatig clinics rond een technisch atletieknummer gegeven. 

Proeftraining
Eerst zien dan geloven? Geen probleem. Je kunt drie maanden op proef mee trainen voor slechts € 30,00. Daarna kun je lid worden als de trainingen goed zijn bevallen.

Trainingstijden
Elke woensdag van 19.00 tot 20.30 uur bij AV'23, Radioweg 89, Amsterdam
Elke vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur in het Olympisch Stadion, Olympisch Stadion 2, Amsterdam
De trainingen gaan altijd door, ook in de vakanties en ook als het regent of vriest.

LOCATIES

Atletiekbaan AV'23: woensdag
Iedere woensdag trainen we op de moderne, kunststof atletiekbaan van AV'23 in Amsterdam-Oost, Radioweg 89. Als de baan te glad is, gaan we naar buiten en trainen we in de directe omgeving. Er zijn kleedruimtes en douches. We verzamelen om 19.00 uur bij de ingang van de kleedkamers.

Zo bereik je AV'23

De baan van AV'23 ligt op sportpark de Meer in Watergraafsmeer, schuin tegenover de Jaap Edenbaan. Met het openbaar vervoer is de baan te bereiken met tram 9, bussen 67, 120, 126, 136 en 157 (Middenweg/Kruislaan). Loop de Kruislaan in richting de Jaap Edenbaan en sla vervolgens rechts de Radioweg in. Na 300 meter vind je de baan aan je linkerhand. Met de auto, vanaf A10, afslag S113, richting centrum.

Atletiekbaan Olympisch Stadion: vrijdag
Iedere vrijdag trainen we op de sfeervolle kunststof atletiekbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er zijn kleedruimtes en douches. We verzamelen om 19.00 uur bij de ingang van de baan.

Zo bereik je het Olympisch Stadion
Het Olympisch stadion is bereikbaar vanaf Amsterdam CS met tram 16 of 24 (eindhalte); vanaf station Sloterdijk of Duivendrecht/Rai/Zuid WTC met metro 50 (halte 'Amstelveenseweg'). Vanaf A10 afslag S108. Neem de ingang van Pharos en loop door naar de baan of de kleedkamers.

Trainers
Martje Hoekmeijer (vrijdagtraining)
Ruud Wielart (vrijdagtraining)
Kees van de Berg (woensdagtraining)